Sfaturi utile - Lista de articole
23.05.2017

Modalități corecte și modalități greșite de a schimba un parbriz

Parbrizul unei masini este o componenta foarte importanta in designul unei masini, nu numai pentru ca protejeaza soferul, dar si pentru ca aduce un suport structural autovehiculului. 

Citește mai departe
23.05.2017

Se poate repara parbrizul tău?

In general, majoritatea ciobiturilor si crapaturilor pot fi reparate, dar intotdeauna acest lucru depinde de urmatorii patru factori: marimea, tipul, adancimea si pozitia avariei. Rezultatele obtinute vor varia totusi in functie de varsta, contaminarea cu mizerie, pozitia si severitatea avariei.

Citește mai departe
16.05.2017

Cum se fabrică un parbriz

In vremurile de inceput ale automobilelor, masinile erau fabricate dupa un design "aer-liber". Pentru ca masinile nu aveau parbrize, soferii purtau ochelari pentru a se proteja de vant si de mizerie. Acest lucru era un inconvenient, astfel in 1904 a fost inventat parbrizul. Parbrizul a devenit foarte important in timp, protejand pasagerii de elementele naturii, mai ales ca masinile deveneau mai puternice si puteau atinge viteze din ce in ce mai mari. Din pacate, parbrizele timpurii erau fabricate din sticla, aceasta spargandu-se in cazul unui impact. Deoarece acest lucru a dus la o crestere a ranirilor, s-a cautat o alternativa.

Citește mai departe
16.05.2017

Reparația parbrizului

Reparatia parbrizului este un subiect despre care se vorbeste foarte mult zilele astea, mai ales cu toate vestile care circula despre firme care inlocuiesc un parbriz chiar daca acesta ar fi putut fi reparat la un cost total mult mai mic. Sa intram putin in detalii si sa discutam despre parbrizele avariate.

Citește mai departe
11.05.2017

Înlocuirea parbrizului

Parbrizul unui autovehicul este o importanta trasatura a sigurantei la volan, ce asigura un anumit grad de protectie celor din masina in cazul unui accident. Din aceasta cauza, fiecare detinator de autovehicul are obligatia de a se asigura ca geamurile masinii sale se afla intr-o stare buna in orice moment. In acest articol vom discuta despre procesul de inlocuire al unui parbriz, realizat asa cum trebuie.

Citește mai departe
11.05.2017

Înlocuirea parbrizului: OEM sau Aftermarket

Atunci cand trebuie sa inlocuiesti parbrizul masinii tale s-ar putea sa ai de ales intre un parbriz OEM (Original Equipment Manufacturer) sau un parbriz aftermarket. Uneori decizia poate tine de specificatiile asiguratorului, dar de cele mai multe ori tu trebuie sa iei aceasta decizie. Pentru a putea lua o decizie in cunostinta de cauza, trebuie sa cunosti diferenta dintre cele doua tipuri de parbrize.

Citește mai departe